Antivirüs - DLP-SophosYorum yapılmamış

Sophos ‘un bedava olarak sunmuş olduğu Sophos Home Ücretsiz Antivirüs programı için aşağıdaki adımları uygulayarak 10 bilgisayara kadar kullanabileceğiniz ücretsiz virüs programına sahip olacaksınız.

Bu Sophos Ücretsiz Antivirüs ile 10 bilgisayara kadar güvenliğinizi ve istemediğiniz siteleri engelleme işlemini basit bir şekilde tek bir yerden yönetebildiğiniz konsoldan ayarlayabilirsiniz.

İlk adım olarak https://home.sophos.com adresine gidip Sophos Home Ücretsiz Antivirüs programınızı edinmek için yeni üyelik oluşturmanız gerekmektedir.

Free ve Premium lisans hakkında daha fazla bilgiyi https://home.sophos.com/en-us/download-antivirus-pc.aspx adresinden edinebilirsiniz.

Sophos Home Ücretsiz Antivirüs üyeliğinize dair gerekli adımları takip etmek için aşağıdaki görsellerden yardım alarak ilerleyebilirsiniz.

Create a Free Account sayfasına giriyoruz.

Gerekli bilgileri doldurduktan sonra Create Account butonuna tıklıyoruz ve Home Antivirüs için Sophos ‘tan gelecek olan mailde active butonuna tıklayarak bir şifre belirliyoruz.

Yukarıdaki gibi login sayfasına gidip kullanıcı adı ve şifremiz ile giriş yapıyoruz.

Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra Sophos Home Antivirüs hesabınızda dashboard ekranı göreceksiniz. Dashboard ekranı Sophos Home hesabınızın özet kısmıdır. Burada kurulu olan bilgisayarları ve bloklanmış sayıları görebilirsiniz.

Aşağıda gördüğünüz gibi Add Device butonu ile yeni bir client ekleyebilirsiniz.

Add Device butonuna tıkladıktan sonra Sophos Antivirüs ‘ü indirebileceğimiz link ve direk yükleyebileceğimiz Install butonu gelmektedir. Install diyerek yüklemeyi başlattığımızda sizden herhangi bir key yada lisans istemeyecektir. Kurulumu normal bir şekilde yaparak aktif olacaktır.

Sophos Home Antivirüs sisteminize kurulduktan sonra aşağıdaki gibi ekran görünecektir.

Yukarıda görmüş olduğunuz arayüzden sadece tarama yapabilir ve tespit edilen zararlı virüslerin uyarılarını görebilirsiniz. Diğer tüm ayarlarınızı https://home.sophos.com adresine giriş yaparak düzenleyebilirsiniz.

Daha öncede söylediğim gibi 10 adet bilgisayara kurulum yaparak bütün hepsini buradan yönetebilirsiniz.

https://home.sophos.com adresine giderek giriş bilgileriniz ile yönetim sayfanızı açın. Aşağıdaki gibi yüklü olan kullanıcılarınızı göreceksiniz. Kural oluşturmak istediğiniz cliente tıklayarak giriş yapıyoruz.

Bilgisayar isminize giriş yaparak işleme devam ediyoruz. Antivirüs ve Web Kalkanı Aktif ve Pasif imkanı sunan uygulama ile antivirüsün ve kişisel güvenlik duvarının tüm kontrollerini ister sistem içinden isterseniz de uzaktan yönetebilirsiniz.

Web Category Access kategorisinde default olarak Sophos veritabanında yasaklı olarak kayıtlı olan siteleri kategori bazlı yönetebilirsiniz. Bulut tabanlı yönetim konsolunda yasakladığınız siteler anında clientlere uygulanır.

Antivirüs Protection Exceptions kategorisinde tarama dışı klasörleri, uygulamaları ve web sitelerini belirleyerek kuralları oluşturabilirsiniz.

Device Events bölümünde de client üzerinde yapılan taramaları ve bloklama loglarını takip edebilirsiniz.

Sophos Home Ücretsiz Antivirüs sistemi yormayarak çalıştığından dolayı sorunsuz kullanabilirsiniz.

Herhangi soru ve önerilerinizi yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

Bir sonraki makalede görüşmek dileği ile ” Uğur BAYBUĞA “…

Yorum yapan ilk sen ol.

Bir yorum ekle