VmwareYorum yapılmamış

Her zaman sunucularıma erişecek durumda olmayabilirsiniz.Bazı durumlarda kendiniz müsait durumda olmayabilir aksilik olacak ya o sırada yardımcı olacak kişilere de ulaşamayabilirsiniz.Size bilgi vermeden gece elektrik çalışması yapan teknisyen arkadaşlar,siz dışarıdayken yanlış şarteli indiren yada prizi söken olaydan habersiz arkadaşlar.. Bu tarz senaryoları arttırmak mümkün.

Öncelikle fiziksel sunucunun bios ayarlarında elektrik geldiğinde sunucunun otomatik olarak “Power Restored yada power restore” ayarlarının yapıldığından emin olun. (yapılandırma adı sunucu markasına göre değişiklik gösterebilir)

Peki sunucu fiziksel olarak açıldı esxi boot oldu üzerinde çalışan sanallar?
Domain server çalışmıyor,Dhcp çalışmıyor kullanıcılar ip alamıyor Exchange çalışmıyor, Erp sistemi çalışmıyor ve tabi susmayan telefonunuz…

İşte burada çok küçük bir ayar gibi görünsede yeri geldiğinde hayat kurtaran autostart özelliğini aktif edilmesi gerekmektedir.

Web arayüzünden Esxi Hostumuzu login olduktan sonra “Host – Manage-System- Autostart” menüsünden edit diyerek aşağıdaki ekranı açıyoruz.

Autostart’ı aktif duruma getiriyoruz.
Start delay: Sanal sunucularımızın’lerin start olma zamanlarını belirtiyoruz. Sanal sunucularımızın kaç saniye aralıklarla açılmasını belirliyoruz.
Stop delay: Sanal sunucularımızın stop olma zamanlarını belirtiyoruz. Burada belirlediğimiz ayarın kaç saniye aralık ile sanal sunuculara uygulanacağını belirtiyoruz.
Stop action: ESXi sunucunun kapatılması durumunda çalışan sanalların hangi duruma geçeceğiniz belirtiyoruz.
Wait for heartbeat: Bu seçenek aktif edildiğinde VMwaretools’un start olması beklenir.

Bu menüdeki ayarlarımız bittikten sonra sıra sanal sunuculardaki yapacağımız sıralamaya geldi.

Sanal sunuculara sağ tıklayarak açılan menüden Autostart menüsüne girerek açılış zamanınızı belirleyebilirsiniz.
Burada dikkat etmeniz gerek nokta ilk olarak Active Directory ,Dns gibi sunucuları start edip 4-5 dakika sonra exchange,erp vs gibi diğer sunucuların start edilmesini sağlamanız sunucuların servislerinin düzgün çalışması için önerilir.

Son olarak sanal sunucularınızın açılış sıralamasını aşağıdaki resim gibi kontrol edebilirsiniz.

Faydalı olması dileğiyle… ‘Mustafa Karayılmaz’

Yorum yapan ilk sen ol.

Bir yorum ekle