Veeam Backup ReplicationYorum yapılmamış

Veeam en son güncelleştirmesi olan Update 4 ‘ü gereçekleştirdiği webcast ile genel kullanıma sundu.

Webcast’i izlemek isteyenler buradan ulaşabilir.
https://youtu.be/BJB64iUNzr4

Bu güncelleme ile bizleri bekleyen başlıca yeniliklere göz atalım.

Desteklenen Platformlar

Güncelleme 4, aşağıdakiler de dahil olmak üzere yakın zamanda gönderilen tüm platform güncellemeleri için tam destek sağlar:

Microsoft Windows Server 2019
Microsoft Windows 10 October 2018 Update
Microsoft Windows Server Hyper-V 2019
Microsoft Active Directory 2019, Exchange 2019 and SharePoint 2019 (Veeam Explorer ile uygulama bazlı restore)
Oracle Database 18c
VMware vSphere 6.7 U1
VMware vCloud Director 9.5

Veeam Cloud Tier

Update4 ile gelen Veeam Bulut Katmanı özelliği sayesinde Veeam kullanıcıları Amazon S3, Azure Blob Storage, IBM Cloud Object Storage, S3 uyumlu servis sağlayıcılar veya şirket içi depolama ürünleri gibi nesne depolama sistemlerinin kolaylığından, esnekliğinden ve düşük maliyetinden yararlanabilir hale geliyor.
Genel bulut nesnesi deposunu kullanırken, verileriniz isteğe bağlı kaynak tarafı şifrelemesi ile korunabilir (AES 256 bit).

SOBR’un Cloud Tier işlevine erişim, Enterprise sürümünü gerektirir.

Veeam Cloud Mobility

Veeam Cloud Mobility, karma bulut ortamlarında iş sürekliliğini ve Kullanılabilirliğini korumak için şirket içi veya bulut tabanlı iş yüklerinin Amazon AWS, Microsoft Azure ve Azure Stack’a kolay taşınabilirliği ve hızlı bir şekilde kurtarılmasını sağlar.

AWS’ye Doğrudan Restore
Microsoft Azure Stack Üzerine Doğrudan Restore

Veeam DataLabs

Veeam DataLab, BT ve geliştiricilere, iş yüklerini yalıtılmış bir ortamda test etmelerini, güncellemeleri doğrulamasını, yamaları test etmesini, güvenlik açıklarını kontrol etmesini, uyumluluğu sağlamasını ve Veeam yedeklemelerinin kurtarılabilirliğini doğrulamasını sağlar. Daha önce VLAB olarak bilinen Veeam DataLabs, 4. Güncellemede daha iyi güvenlik, uyumluluk ve BT iş akışlarını kolaylaştırmak için işlevsellik sunuyor.

Staged Restore 

Staged Restore , bir VM’yi üretim ortamına geri yüklemeden önce kuruluşların veritabanı içeriğinde veya uygulama / OS ayarlarında gerekli değişiklikleri yapmalarını sağlar. Bu, bir DataLab’da gerekli geri yükleme noktasını doğrudan yedekleme dosyalarından başlatmak, konuk işletim sistemine özel bir komut dosyasını enjekte etmek ve çalıştırmak, yapılan değişiklikleri koruyarak ve son olarak da geri yükleme işlemini sonlandırmak için değiştirilmiş durumu üretim ortamına taşıyarak elde edilir.

Özet olarak yedek dosyasından kurtarma gerektiğinde, bu kurtarma anında tekrar canlı ortama aktarılmasının ve veri koruma regülasyonu ile ilgili muhtemelen sorunlar çıkmasının önüne geçiyor diyebiliriz. (GDPR ,KVKK vs)

Staged Restore özelliği Enterprise sürümünü gerektirir.

Secure Restore

Son zamanlarda sıkça rastladığımız Ransomware,Day Zero gibi birçok kişinin data kaybına yol açan zararlı yazılımlar için çok önemli bir özellik.Sisteme daha önceden bulaşmış ama kendini kamufle eden azaralı yazılımlar olabilir tabi siz bu esnada bu şekilde yedeklemeye devam ediyorsunuz. Secure restore özelliği sayesinde VBR ortamında yüklü olan antivirüs çözümü ile entegre çalışarak restore aşamasında sunucu üzerinde bir tarama yapma olanağı sunuyor.

Secure Restored, Microsoft Windows Defender, Symantec Koruma Motoru ve ESET NOD32’nin kullanıma hazır olduğunu ve temel bir komut satırı arayüzü sağlayan herhangi bir AV programına yapılandırma dosyası aracılığıyla genişletilebilir.

SAP HANA ve Oracle RMAN

Oracle RMAN
Oracle içindeki RMAN yedeklerinin Veeam Backup & Replication depolama havuzlarına veri göndermesine izin verir. Veeam Explorer for Oracle aracı ile uygulama seviyesinde restore yapılabilir.
RMAN tabanlı entegrasyon, görüntü seviyesine dahil edilmiş mevcut OCI tabanlı entegrasyonu değiştirmeden Oracle kullanılabilirliği ve genişletilmiş platforma ulaşmak için müşterilere ek bir yöntem sunar – bu genellikle senaryounuza göre daha uygun olabilir.

SAP HANA
Veeam Backup & Replication SAP HANA ile doğrudan entegre olarak yedeklerin Veeam havuzunda saklanmasını sağlar.
Veeam Plug-in for SAP HANA, HANA DBA’larının BACKINT arabirimini kullanarak, HCI SAP HANA dağıtımlarına destek de dahil olmak üzere HAN veritabanlarının Veeam yedek deposundan yedekleme ve geri yükleme işlemleri gerçekleştirmesini sağlayan SAP sertifikalı bir çözümdür.

VBR Update 4 ‘ü download etmek için:
https://www.veeam.com/kb2878

Faydalı olması dileğiyle… ‘Mustafa Karayılmaz’

Yorum yapan ilk sen ol.

Bir yorum ekle